söndag 15 december 2013

Lycka är...en vän.


Lycka är att man kan lita på livets egen kraft. När jag minst tror det så läggs allt tillrätta och jag kan bara titta på utan att göra något för att det ska bli till.
 Tappade bort en kär vän för en tid sedan av olika anledningar.
I sorg och motgång tror jag vi vek ner våra huvuden och bara försökte
hålla balansen. hon med ett mycket tyngre ok än jag men ändå tyngd.
Jag har tänkt tusen och  åter tusen gånger på hur jag med min problemlösningshjärna skulle göra för att fixa det som gått sönder.
Men varje gång jag tänkte ut en väg så började det göra ont,
i mig, i min påse med livsår som ibland vaknar till liv och planen lades åt sidan. Gång på gång.

Till sist la jag ner alla förhoppningar och funderingar och gav upp.

Men, det är naturligtvis då det händer saker. När jag lagt kontrollen åt sidan, påverkan och funderingarna åt sidan, då börjar det hända saker.

Igår var jag och julhandlade alldeles själv och kunde ha valt annan tid, annan väg, annan parkeringsplats, annan alltihop. Men jag valde alla sakerna utan plan eller tanke och när jag just den här dagen valde att handla på den här platsen, ställa bilen på den här parkeringsrutan, valde den här tiden att gå hem, den här vägen till bilen så händer det som är bortom min kontroll.

Vännen tar sista trappsteget högst upp i trappan och vi möts ungefär en meter ifrån varandra. Med några stapplande ord och bultande hjärta för jag en liten dialog och hon möter mig i samtalet, och hon ler.

Hur gör vi med oss, frågar jag. Hon möter mig igen med en idé om middag efter jul. Och jag ler och min kropp ler och min själ ler.

Jul eller inte jul så är det väl fantastiskt i alla fall, livet.

Så får jag önske er alla en God jul och visa er att klappar och saker är i alla ära men,Lycka är.......att hitta en borttappad vän.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar