fredag 25 oktober 2013

Medlaren


Sitter i bilkö till jobbet på morgonen och det ger en tid att tänka på många saker. Tankarna fastnar vid vilka olika roller vi har i vår gemenskap hos varandra. På jobbet, fritiden, mellan vänner och kolleger.
Kommer ni ihåg killen i filmen Dirty Dancing som när hon hör musik och smyger upp för trappan till personalens gemensamhetshus, kommer med två vattenmeloner?
 Han ser henne och börjar prata, tar med henne upp för trapporna och även senare i filmen återkommer hans roll som ett kitt mellan huvudrollerna, alltid förstående, lyssnar, förklarar, hindra bråk osv.
Medlaren.
Hur blir man medlaren och vem är medlaren i din omgivning?
Det är den mest värdefulla vännen som finns påstår jag.
Om det är du som är medlaren vill jag säga  till dig, du är en underbar person och jag vill tacka dig för att du alltid finns där, fyller ut tomrummen mellan de människor som är upptaagna av sig själva, de som på något sett alltid lyckas komma i centrum och höras och ta plats. Där finns du mellan dem och diplomatiskt får negativa laddningar att bli neutrala. Du får också dem som aldrig får synas att lysa för en stund när du så skickligt drar in dem i en konversation. Bjuder med på en fika eller promenad. Du är medlaren mellan de som hörs mest och de som inte hörs alls. 

Om inte du med ditt vackra hjärta fanns och gav hopp till alla andra skulle världen vare en fulare plats. Och om du någon gång skulle behöva bära för många vattenmeloner så tar jag en åt dig." I carry a watermelon for you any day".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar